Οι πληροφορίες που θα διαχειρίζεται το SILC Virtual Observatory αποτελούνται από χαρακτηριστικά και δεδομένα πολυμέσων για:
- Πολιτιστικά αγαθά του Δρόμου του Μεταξιού
- Οι ενδιαφερόμενοι φορείς του Silk Road και του Project Tourism
- Κοινωνικοοικονομικά ανοιχτά δεδομένα για την περιοχή
- Τουριστικά Σημεία Ενδιαφέροντος
Επιπλέον, η χωρική αναφορά των συλλεγόμενων πληροφοριών θα χρησιμοποιηθεί για την ενοποίηση και τη συμπερίληψη των πληροφοριών που βασίζονται στη θέση στο Web GIS System. Τεχνολογίες όπως το Παγκόσμιο Σύστημα εντοπισμού θέσης (GPS) είναι διαθέσιμες για χρήση από τις εφαρμογές Web GIS για υποστήριξη χωρικής δυνατότητας ανάλυσης και εντοπισμού σημείων ενδιαφέροντος.
Η πλατφόρμα GIS, ένα αναπόσπαστο εργαλείο του Παρατηρητηρίου της διαδικτυακής πλατφόρμας, θα ενσωματώνει και θα παρουσιάζει τις εισροές στις διάφορες Ομάδες Δραστηριοτήτων, αλλά θα παρουσιάζει επίσης τα αποτελέσματα αυτών των Ομάδων Δραστηριοτήτων. Τα συστήματα GIS θα χρησιμοποιηθούν, ως βασικό εργαλείο επικοινωνίας και διάδοσης, δίνοντας τη δυνατότητα παρουσίασης θεματικών χαρτών του αποτυπώματος τοπικών πολιτισμών του Δρόμου του Μεταξιού και του τουριστικού δυναμικού μέσω διαδικτυακών εφαρμογών.
Κατά την υλοποίηση του έργου, θα δοθεί η δυνατότητα στο Παρατηρητήριο να τροφοδοτήθει εν μέρει με δεδομένα από εξωτερικούς χρήστες-ενδιαφερομένους που θα συμμετάσχουν στις δράσεις του έργου, καθιστώντας το πιο αποτελεσματικό και βιώσιμο και διευκολύνοντας τη μακροπρόθεσμη λειτουργία του. Παράλληλα, αναδεικνύοντας τη συνοχή και τη λογική των προτεινόμενων δράσεων, η βιωσιμότητα του Παρατηρητηρίου θα επιτευχθεί με την ενεργό εμπλοκή και συνεργασία του δικτύου SILCNET, το οποίο θα επικοινωνεί τόσο κατά τη διάρκεια του Προγράμματος όσο και μετά τη λήξη του μέσω του υποσυστήματος στην διαδικτυακή πλατφόρμα του Παρατηρητηρίου. Με βάση την προαναφερθείσα περιγραφή σχετικά με την εμβέλεια του παρατηρητηρίου και τους κύριους στόχους δημιουργήθηκε το ακόλουθο σχήμα εξαρτημάτων: